14 de setembre del 2009

CAMPAMENT ESTIU ZURIZA (ANSÓ)

La serra d'Alano sobre mateix de Zuriza.

Com cada any des de ja fa uns quants, al mes d'agost fem un campament de vacances en una zona determinada per poder fer activitats, (hem estat als Ecrins, Dolomites, Croacia, Suïssa, Vercors...).

Vam començar anant poca gent, però els dos últims anys han estat tot un èxit afegint-se alguns amics de gent de l'entitat, bàsicament gent de Terrassa.

Aquest any s'ha fet a la Vall d'Ansó, concretament al càmping de Zuriza, hem anat unes quaranta persones entre adults i nens.
El càmping és una mica salvatge, tot i haver fet una reserva d'espai, ens vam haver de col.locar on ens va semblar, sense haver-nos guardat cap espai, a part d'això al càmping s'està molt bé. Llibre de ressenyes al bar amb totes les vies que hi ha a la vall.

Les activitats que s'han realitzat han estat rutes en BTT, escalada clàssica, escalada esportiva, excursions, cims caminant i fins i tot algun corrent.

Sortida familiar.

Algunes de les vies que es van realitzar són les següents:

Achar de Alano - Via "Blasi-Picazo" 375m 5+/Ae
Via bastant equipada, vam utilitzar algun friend petit i mitja i el nº 3. Els trams A0/Ae es poden alliberar fins a 6b. Trams molt fàcils i resalts més difícils. Roca suelta en els trams fàcils.

Achar de Alano, la via va per la part dreta a sortir a l'aresta.

5è llarg, en lliure 6a (o algun pas A0).

Primera Aguja de Alano - Via "Mengual-Picazo" 245m 5+/Ae
Via bastant equipada, algun friend mitja i fins el 3. Algun llarg discontinuo i altres guapos. Roca en general bona menys algun petit tram.

Primera Agulla d'Alano, la via va per la part dreta a buscar l'aresta final.
Primer llarg.
Últim llarg amb dificultats. Després aresta fàcil.

Peña Ezkaurre - Via "Estel" 430m 6b o 5+/Ae
Via equipada, només interessant els 4 primers llargs, la resta perd interès, verticalitat i no val la pena, a no ser que volguem allargar l'excursió. La ressenya marca portar friends fins el 3, però no vam possar res. Ben equipada i bona roca.

Peña Ezkaurre des de Zuriza, la via comença a la repisa del mig.
Diedre del 3r llarg 6a.
Flanqueig del 4 llarg 6b.

Peña Ezkaurre - Via "Esminu" fins R7 175m 5+/Ae
Via situada a l'esquerra de la Estel, llastra característica. Alguns llargs es poden empalmar. La vam fer només fins la R7, després d'haver fet la part superior de la Estel i veure que la part superior perd interès i verticalitat.
Portar friends fins el 2, bastant equipada. Bona roca.

La gran llastra del segon llarg.
Tercer llarg.
Pas del bloc empotrat.

Pilar de Ansó - Via "El espiritu del bosque" 225m 5+/Ae
Molt recomenavle i guapa. Via pràcticament equipada. Portar alguns friends no gaire gran. En el 3r llarg faltava una xapa, es pot possar un tascó o esperar que algu la possi. Bona roca.

Pel pilar del fons a l'esquerra va la via.
Espectacular segon llarg.
Penúltim llarg que vam empalmar amb l'últim i no val la pena pel fregament.

Altres vies que es van fer per la zona van ser.

Tozal de Espelunga - Via "Urduburu" 300m 6b/A2

Aguja del Italiano - Via "Diedro Veral" 75m 6A

Agulla d'Ansabere - "Spigolo"


La majoria de vies surten a la Guia del Picazo del Desnivel , les més clàssiques surten, falten moltes però al càmping està tot actulaitzat.